MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Gdzie można zjeść lody w Świeradowie-Zdroju? Znajdź wyjątkowe miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie na lody w Świeradowie-Zdroju?
Gdzie na lody w Świeradowie-Zdroju? Shaiith
Sprawdź, gdzie zlokalizowane są lodziarnie w Świeradowie-Zdroju. Bez wątpienia lody są nieodłącznie związane z wakacjami. Chyba nikt nie wyobraża sobie słonecznego, gorącego dnia bez tego ożywczego deseru. Przeczytaj kilka ciekawostek o tym przysmaku. Przejrzyj wizytówki w katalogu firm i dowiedz się, jakie smaki możesz znaleźć w lodziarniach w Świeradowie-Zdroju.

Spis treści

Gdzie możesz zjeść lody w Świeradowie-Zdroju?

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Świeradowie-Zdroju

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Świeradowie-Zdroju? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody oferują lodziarnie w Świeradowie-Zdroju?

Różnorodność tego popularnego deseru jest duża. Latem w wielu miejscach widzimy lodziarnie podające lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Najczęściej lody robi się z gotowych mieszanek w postaci proszku z dodatkiem konserwantów i wzmacniaczy smaku. Możemy także spotkać w Świeradowie-Zdroju lodziarnie, w których podobnie, jak kiedyś wykonuje się pracę z najwyższą dbałością o jakość i stosuje tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Czy wiesz, że...

Pierwsze informacje o deserach zrobionych z mleka, owoców i lodu pochodzą ze starożytnych Chin. Lodami zajadali się także nieliczni obywatele, zamieszkujący starożytny Rzym i Grecję. Z powodu konieczności transportu lodu z wysokich gór były unikatowym posiłkiem w formie dzisiejszego sorbetu.

W epoce Renesansu włoski architekt i kucharz Bernardo Buontalenti odkrył, że kiedy zamknięty pojemnik z kremem mleczno-jajecznym zostanie umieszczony w naczyniu z lodem i solą zostanie on zamrożony i tak oto powstaną lody. Pierwsza prawdziwa lodziarnia pod nazwą Cafe Procope powstała we Francji w 1686 roku.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na swieradowzdroj.naszemiasto.pl Nasze Miasto